Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Plus-grupp


 

I veckan blev avtalen färdiga - IF Hagen Skidklubb startar en PLUS-grupp som under kommande säsong (19/20) satsar på långlopp inom längdskidåkning. Gruppen består av tre åkare, från vänster Magnus Calestam, Kaj Nironen och Erik Lundell. 

 

Magnus Calestam har åkt för IF Hagen Sk hela sitt liv och gör till våren sin sjätte Vasaloppsstart. Främsta placering i Vasaloppet är en 230 plats från förra säsongen. 

 

Kaj Nironen har sedan tidigare en topp 300 placering på Vasaloppet och körde i somras in på en 55 plats på Klarälvsloppet 90 km. 

 

Erik Lundell lämnade Istrum SK inför säsongen och har en 209 placering på Vasaloppet som främsta merit. 14 st genomförda Vasalopp totalt. 

 

Förväntningarna på satsningen är att sparringen vi får på träningarna varje vecka redan den här säsongen ska resultera i att vi alla kan ta ett steg till i vår utveckling och att vi därmed ska kunna konkurrera högre upp i resultatlistorna, säger Magnus. 

 

Syftet med klubbens satsning är framförallt att ge de aktiva stöttning till sin satsning och att öka intresset för klubben. En förhoppning är även att fler ungdomar och barn ska vilja börja åka längdskidor. 

 


 

Vill du tillhöra klubbens plus-grupp? Ansök då till This is a mailto link

Uppdaterad: 26 NOV 2019 20:16 Skribent: Anonym
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
IF Hagen SK - Skidor
Magnus Calestam, Ekebacksvägen 14
54148 Skövde

Kontakt:
Tel: 0767778222
E-post: This is a mailto link

Se all info